Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Νέος επενδυτικός νόμος: Απάντηση στην κρίση – Ανάπτυξη στην πράξη

Νέος επενδυτικός νόμος: Απάντηση στην κρίση – Ανάπτυξη στην πράξη
Κατηγορίες: Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, αλλάζουμε την Ελλάδα, ανάπτυξη, δημόσια διαβούλευση, δράσεις, ενημερωτικό σημείωμα, επενδύσεις, νομοσχέδιο, πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το νέο νόμο του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Αυτός ο νόμος αποτελεί τμήμα ενός συνολικού και ρεαλιστικού σχεδίου ανάπτυξης. Το σχέδιο αυτό εκφράζει την ανάγκη να επανεκκινήσουμε την οικονομία, να βοηθήσουμε τους νέους να επιχειρήσουν καινοτομώντας, να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

Ο νέος νόμος δημιουργείται σε ένα υπαρκτό υπόστρωμα ρευστότητας, πάνω σε πόρους που υπάρχουν και μπορούν να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού, να φέρουν θέσεις εργασίας, προκοπή και ευημερία για χιλιάδες πολίτες.

Ο νόμος αυτός έχει προϋπολογισμό, ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και διαδικασίες που σέβονται το δημόσιο χρήμα. Κράτος και επιχειρηματίες δεσμεύονται με αντικειμενικά κριτήρια, προθεσμίες και καθαρές σχέσεις. Μέσα από τις γενναίες επιχορηγήσεις στη νέα γενιά επιχειρηματιών, τις σταθερές φοροαπαλλαγές, την επένδυση στις νέες τεχνολογίες, την επιδίωξη της περιφερειακής σύγκλισης και με επίγνωση των πόρων που διαθέτει το κράτος σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία, προσπαθούμε να πούμε μια διαφορετική ιστορία: ότι η Ελλάδα μπορεί, γιατί έχει πόρους, έχει ανθρώπινο δυναμικό, υγιείς και δυναμικές επιχειρήσεις, τεχνογνωσία και παράδοση εξωστρέφειας.
http://government.gov.gr/2010/12/09/4010/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου