Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πώς μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου επαγγελματικό blog


Πώς μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου επαγγελματικό blog










Το blog λειτουργεί όπως τα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, μόνο που σου παρέχει μεγαλύτερη ελευθερία στη διαχείριση του περιεχομένου σου. Με άλλα λόγια, είναι σαν την προσωπική σου ιστοσελίδα και μπορείς να το διαμορφώσεις όπως ακριβώς έχεις σκεφτεί παρουσιάζοντας τον εαυτό σου και αναδεικνύοντας την δραστηριότητα και τις συνεργασίες σου. Παρακάτω μπορείς να βρεις κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το δικό σου επαγγελματικό blog:
  • Ξεκίνησε επιλέγοντας από τις διαθέσιμες πλατφόρμες blog. Εδώ και εδώ μπορείς να δεις συγκεντρωμένες όλες τις πλατφόρμες που προσφέρονται δωρεάν, καθώς επίσης και κριτικές σχετικά με τη χρηστικότητά τους.
  • Το αμέσως επόμενο βήμα, μετά την επιλογή της πλατφόρμας που καλύπτει τις ανάγκες σου, είναι ναπαρουσιάσεις τον εαυτό σου. Μπορείς να συμπεριλάβεις παλαιότερες εργασίες που είχες αναλάβει, φωτογραφίες, βίντεο ή οτιδήποτε άλλο θεωρείς ότι αντιπροσωπεύει καλύτερα τη δουλειά σου.
  • Προχωρώντας, συγκέντρωσε όλα τους συνδέσμους σου στο blog, δηλαδή όλα τα social media που χρησιμοποιείς και γράψε περαιτέρω στοιχεία επικοινωνίας. Έτσι, θα διευκολύνεις την επικοινωνία με τους αναγνώστες ή τους υποψήφιους πελάτες και συνεργάτες σου.
  • Επιπλέον, φτιάξε τα RSS feeds για να μπορεί να σε διαβάζει ο αναγνώστης σου χωρίς να χάνει κάποια δημοσίευση.
  • Μπορείς να αλλάζεις συχνά το design σου ή απλά το θέμα ώστε το blog σου να είναι πάντα ενδιαφέρον οπτικά.
Εφόσον έχεις ορίσει το θέμα του blog σου, έχεις καταγράψει τα στοιχεία επικοινωνίας και όλα όσα αφορούν στη δουλειά σου, σειρά έχει η δημιουργία περιεχομένου, δηλαδή η δημιουργία και διαχείριση θεμάτων που θα μπορούσες να κοινοποιείς στο επαγγελματικό blog σου. Ξεκίνησε παρατηρώντας blog παρεμφερών θεμάτων με το αντικείμενό σου. Έχει μεγάλη αξία το να βλέπεις άλλες δημοσιεύσεις και άρθρα, γιατί μέσα απ' αυτήν την διαδικασία μπορείς να αναπτύξεις την κριτική σου και να πάρεις ιδέες. Έπειτα, δώσε μεγάλη σημασία στην οργάνωση όλων των πληροφοριών που δέχεσαι. Συνδύασε τα θέματα που θεωρείς ότι «δένουν» μεταξύ τους και απόρριψε οτιδήποτε άχρηστο.
Περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργία του προσωπικού σου διαδικτυακού τόπου, μπορείς να βρειςεδώ. Παράλληλα, σ' αυτό το άρθρο μπορείς να μάθεις για τον τρόπο διαχείρισης των επαγγελματικών προφίλ σου στα social media.
Πηγή: orbi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου